En el marc de la “Nit de l’Enologia 2021” que es va celebrar el passat divendres, dia 5 de novembre, a les emblemàtiques instal·lacions de Juvé & Camps, a Espiells, va tenir l’acte de reconeixement a la figura dels enòlegs-enòlogues i professionals que donen valor i sentit a l’enologia.

En el transcurs de la vetllada, s’entregaren diferents guardons, en reconeixement a la labor i mèrits de professionals vinculats al món vitivinícola en les següents categories:

  • A una personalitat de prestigi, afí al món vitivinícola; en aquesta ocasió a en Miquel J. Rius (Rius i Rius Consultoria Vitivinícola Integral) pels seus 60 anys de serveis al sector vitivinícola (1960/2020); pel seu constant suport al quefer del’ACE i del CEEC; pel mecenatge del Premi d’Enologia “Jaume Ciurana” que, enguany, ha arribat a la seva vintena edició; i, a la reiterada vocació de servei que ha posicionat a R&R com a líder en el sector a Catalunya i com a Consultoria de referència per a d’altres regions vitivinícoles de l’Estat. Al seu entendre la millor manera d’aconseguir-ho és començar per fer un reconeixement públic d’aquells membres del col·lectiu que s’han distingit per la seva excel·lència en diferents vessants de la professió. Els candidats d’aquests premis ho són a proposta dels propis associats a l’ACE.
  • A l’estudiant guanyador del Premi “Jaume Ciurana 2021”: Pol Sancho
  • A un comunicador destacat per la seva tasca de divulgació del món de l’enologia, el vi i el seu entorn: Pep Nogué.
  • A l’enòleg vinculat a l’ACE i al CEEC més guardonat en els premis Vinari d’enguany: Xavier Pons, Director Tècnic de “Vallformosa”.

Va cloure l’acte la Directora General de l’INCAVI, Alba Balcells, en nom propi i en el de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a qui representava, felicitant a l’ACE i al CEEC pels diferents actes desenvolupats al llarg de la Jornada: Congrés Internacional, Tast de Vins Escumosos, Nit de l’Enologia i als guanyadors dels Premis tot encoratjant-los a continuar treballant amb el mateix entusiasme del pro del Vins del nostre País.