La Universitat Rovira i Virgili i Rius & Rius han renovat el seu conveni de col·laboració pel qual la consultoria continuarà oferint assistència i assessorament a la facultat d’Enologia en diverses matèries.

En el marc del conveni de col·laboració que es manté vigent amb la Universitat Rovira i Virgili, els Directius de R&R (Sara Rius i Miquel J Rius) s’han reunit amb l’equip, al complet, de la seva Facultat d’Enologia: Manuel Suárez, Degà; María Montserrat Poblet, Vice-Degana; Miriam Lampreave (Secretaria) i Joan R Balust (Cap d’Administració).  Actuà com a moderador l’ex-Degà, Joan Miquel Canals.  L’objectiu no era altre que procedir a la planificació d’accions conjuntes durant el present curs.

A interès de la Facultat d’Enologia R&R continuarà oferint assistència i assessorament als estudiants en pràctiques vitivinícoles a la finca experimental i al celler “Mas dels Frares” de la URV.  Aquestes pràctiques inclouen diverses lliçons magistrals a càrrec de l’equip de professionals de R&R en els àmbits d’Agricultura i d’Impostos Especials, sessions que ofereixen als alumnes coneixement específic sobre gestió de registres, de documents i de declaracions administratives en cellers i caves.  Es tracta d’una línia formativa i de transferència de coneixements que, en els darrers anys, s’ha vist complementada en temes de “Qualitat Total” a l’entorn de la qualitat en el producte i a processos productius, a més de a la Seguretat i Innocuïtat Alimentària.

Aquesta suma de sinergies de cara a activitats formatives, promoció de l’excel·lència i potenciació de la transferència de coneixement queda encabida en els objectius bàsics de la col·laboració R&R-URV, que es rubricarà amb la convocatòria de la XXIª edició del Premi d’Enologia “Jaume Ciurana”.

Amb aquestes actuacions es posa, una vegada més de manifest, el compromís de R&R en la formació dels enòlegs que, en incorporar-se al món professional contribuiran, sens dubte, a la millora dels vins del nostra País, així com la visió empresarial de revertir –a mode de mecenatge-  en activitats en pro del Sector.

Per a R&R el manteniment d’aquest conveni s’adscriu en el marc d’activitats conjuntes que manté amb un elevat nombre d’institucions i entitats, amb l’objectiu de relacionar transversalment ‘l’entorn vitivinícola en qualsevol dels seus vessants, ja sigui històric, econòmic, social, pedagògic o agrícola.