Sara Rius imparteix la sessió especial “Legal i jurídic: obligacions, llicències i permisos”

En el marc del conveni de col·laboració que, des de l’any 2000, mantenen viu la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Rius i Rius Assessors (R&R), la consultoria participa en el diploma de postgrau interuniversitari  de la URV, la UVIC i la WBS sobre gestió d’empreses vitivinícoles.

Es va fer càrrec de la sessió especial “Legal i jurídic: obligacions, llicències i permisos” Sara Rius, llicenciada en dret i especialista en legislació vitivinícola, i directora general de Rius i Rius Asessors.

En la seva darrera convocatòria el postgrau arriba ja a la seva sisena edició, amb la voluntat d’apropar els estudiants al sector del vi amb una metodologia de resolució de casos pràctics. Aquesta metodologia permet conèixer als alumnes totes les àrees de negoci de l’empresa, des de la producció del vi, la gestió, fins al màrqueting i la comercialització.

S’ha renovat la participació d’experts en la industria i la comercialització del món del vi, a més de coneixements sobre les obligacions jurídco-administratives.  També, part del postgrau es reserva un espai important a la cadena de valor del producte vitivinícola.  Amb professionals experts del sector, s’incorporen casos pràctics concrets, s’analitza el procés continuat del producte en l’empresa i les necessitats en què s’ha de pensar per a col·locar de manera efectiva el producte en el mercat.  Durant el postgrau s’incorporen les eines i els canals digitals per la venda de vi, així com per a les propostes enoturístiques.

El programa està pensat per a emprenedors que vulguin conèixer i introduir-se en la indústria del vi, universitaris amb projecció per formar part d’equips directius dins del sector i professionals que vulguin actualitzar els seus coneixements i accentuar els seus dots com a directius.

Com va manifestar, en el seu moment, la Rectora de la URV, Maria José Figueras, la col·laboració de Rius i Rius Assessors “és una de les de més longevitat dins la Universitat, posant de manifest la implicació i la generositat d’aquesta consultoria cap els nostres alumnes”.

Per la seva banda Sara Rius, directora gerent de Rius & Rius Assessors, va ratificar que “de sempre, la visió empresarial de R&R ha volgut revertir en activitats en pro del sector. Tenim la convicció que la suma d’esforços i de coneixements és fonamental  per al desenvolupament empresarial i econòmic de qualsevol activitat humana. Aquesta línia de pensament i d’actuació ha permès posicionar la trajectòria de la nostra consultoria com a líder en el sector a Catalunya i com a referent en altres regions vitivinícoles de l’Estat”.