En la seva qualitat de soci fundador de l’Associació Plataforma Tecnológica del Vino una Comissió de R&R ha visitat, recentment,  aquesta Entitat i, atesa pel seu Director General, Mario de la Fuente, i pel Cap de la Secretaria de la PTV, Fernando Boned ha mantingut intercanvis sobre la  Agenda Estratégica de Innovación del Sector del Vino 2021/24.

Atenent a les necessitats del sector fortament impactat per la crisi sanitària i econòmica de la COVID-19, i amb la mirada posada en el futur i en la seva recuperació, la Comissió Tècnica de la PTV ha treballat de la mà de la Secretaria Tècnica en el procés de renovació i actualització de l’Agenda en qüestió.

La Comissió Tècnica de la PTV està estructurada en sis àrees d’interès que, aglutinant les disciplines científiques i tecnològiques vinculades al món vitivinícola, integren tota la seva cadena de valor: 1) Viticultura; 2) Procés; 3) Producte; 4) Sostenibilitat i canvi climàtic; 5) Salut; i, 6) Economia Vitivinícola.

Les claus d’aquestes modificacions estratègiques aposten per la resiliència, l’estabilitat i el creixement del sector i estan enfocades cap a la millora de la competitivitat del sector vitivinícola, basant-se en la innovació com a eix principal.

Altres temes que es van abordar són: Objectius per a la Campanya Vitivinícola 2022-23; diferents tipus d’ajuts per la Recerca i la innovació i el suport al sector vitivinícola.