En el Forum del VINSEUM tingué lloc (16.06.2022) l’acte de presentació del llibre “Història de les varietats de vinya autòctones i tradicionals de Catalunya”, editat pel Servei de Publicacions de la URV i del que n’és autor el Dr. Josep M. Puiggròs i Jové, Enginyer Agrícola, Doctor en Història, Llicenciat en Antropologia Cultural, Investigador incansable de la Cultura i Història del Vi.

L’obra, en el seu conjunt, ofereix uns coneixements amb els que es pretén millorar la informació històrica i cultural que actualment es té sobre les varietats autòctones i tradicionals catalanes i que pugui ser utilitzada en aplicacions reals. Amb la documentació recopilada, s’ha intentat arribar fins els orígens de cada varietat i desfer mites, llegendes i tradicions poc fonamentades que no corresponien a la realitat. Com destaca en el Pròleg el Dr. Joan-Miquel Canals, “Serà un llibre de capçalera per als vitivinicultors d’avui i per als historiadors lligats a aquesta disciplina del futur”.

La implicació de R&R en l’edició d’aquesta obra té a veure amb a convicció (de tot el teixit empresarial) de revertir voluntàriament a la societat una part del que proporciona l’activitat habitual.  En aquest cas actuar en favor  de la transferència de coneixement,  la formació, divulgació i contribució al desenvolupament i creixement del Sector, a més d’oferir serveis de consultoria integral en el Sector Vitivinícola.

Intervingueren en l’acte de presentació, conduit per la periodista Ruth Troyano: Xavier Fornos (Director VINSEUM), Jaume Llambrich (Publicacions URV), Miquel Rius, Ruth Troyano, Alba Balcells –que va cloure l’acte-(Directora INCAVI) i Josep M. Puiggròs (autor).