El guardó el convoca la URV i el patrocina la consultoria Rius & Rius

El Premi d’Enologia Jaume Ciurana incorpora cada any dos nous membres al jurat, que acompanyen els que en formen part amb caràcter fix: el fill de Jaume Ciurana, que n’és president; Manuel Suárez, degà de la Facultat d’Enologia de la URV, i Sara Rius, com a representant de la consultoria Rius&Rius, patrocinadora del premi.

Per a aquesta XXIa edició, els nous membres del jurat que ha proposat la URV i Rius&Rius són Alba Balcells i Pere Campos. Balcells és la directora general de l’INCAVI. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració (UPF), especialitzada en gestió i administracions públiques, màster en Participació i Polítiques Locals (UAB) i compta amb els tres certificats internacionals de coneixement del vi i dels seus processos d’elaboració de ‘Wine & Spirit Education Trust’ (WSET).

Per altra banda, Pere Campos és, des del passat febrer, degà del Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC) i president de l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE). Enòleg de formació i de professió i màster en Viticultura, Enologia i Màrqueting del Vi per la UNESCO, ha tingut un ampli recorregut professional en cooperatives, cellers i caves de l’àrea del Penedès. També és regidor de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

Entrega del premi

La deliberació del jurat i el lliurament del Premi Jaume Ciurana es durà a terme el dimarts 25 d’octubre, a la Facultat d’Enologia de la URV. L’acte és obert al públic, i inclourà una conferència a càrrec d’Alba Balcells que porta per títol ‘Un pla per transformar l’INCAVI (La institució pública al servei del sector vitivinícola català)”. A la xerrada hi assistiran els estudiants d’Enologia de la URV.

Amb aquesta XXIa edició, Rius&Rius –com a empresa de referència en el sector vitivinícola– referma la seva aposta per vincular els mons empresarial i universitari com a eixos fonamentals per afavorir el desenvolupament i la millora econòmica i social del sector del vi.

(Publicat a El 3 de vuit, 7/10/2022)