El tarragoní Gerard Mora i Sardà és el guanyador de la XXI Edició del Premi Jaume  Ciurana d’Enologia, en la qual estaven convocats els alumnes del curs 2021-2022. El guardonat destinarà el premi, 3.000 euros, a l’ampliació dels seus estudis d’Enologia. 

El tarragoní Gerard Mora i Sardà és el guanyador de la XXI Edició del Premi Jaume Ciurana d’Enologia, en la qual estaven convocats els alumnes del curs 2021-2022. El guardonat destinarà el premi, 3.000 euros, a l’ampliació dels seus estudis d’Enologia.

Dimarts, 25 d’octubre, a la Sala de Graus de la Facultat d’Enologia de la URV, es va lliurar el guardó, convocat anualment per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, amb el patrocini de Rius&Rius Assessors. El jurat d’aquesta XXI edició del Premi d’Enologia el presidia Jaume Ciurana i Llevadot, fill de qui va ser el primer director de l’INCAVI, i a qui el om del premi fa honor. L’acte va començar amb un respectuós silenci en memòria de Santi Rius, traspassat fa uns mesos, que durant molts anys va estar estretament lligat a la comissió organitzadora del Premi.

El jurat d’enguany estava format per Alba Balcells i Barril, directora general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI); Pere Campos Osuna, degà del Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC) i president de l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE); Manuel Suárez Recio, degà de la Facultat d’Enologia de la URV, i Sara Rius, com a representant de la consultora patrocinadora del Premi, Rius i Rius Assessors.

El jurat va valorar, entre altres aspectes, l’expedient acadèmic universitari, el currículum, i el projecte professional del candidat, on es detallen les expectatives en el futur proper i, eventualment, la utilització de la dotació econòmica del premi. L’acte va acabar amb la conferència d’Alba Balcells ‘Un pla per transformar l’INCAVI. La institució pública al servei del sector vitivinícola català’. Amb aquesta XXI edició, Rius i Rius Assessors, com a empresa de referència en el sector, referma la seva aposta per vincular els mons empresarial i universitari per afavorir el desenvolupament, creixement i millora econòmica i social del sector.