Recentment, en l’incomparable marc del pati medieval del VINSEUM, s’ha celebrat la signatura de revalidació del Conveni per continuar la catalogació del fons bibliogràfic de l’il·lustre vilafranquí Mn. Manuel Trens (1892-1976), dipositat a la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona (BPEB). Aquest conjunt de més de 8.000 volums constitueix la biblioteca particular de l’intel·lectual i sacerdot vilafranquí.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al suport i mecenatge de persones, empreses i institucions, demostrant la valoració d’aquest llegat i la importància del seu estudi i coneixement. En concret, la renovació del Conveni ha estat signada per mossèn Josep Ma Turull, Director de la BPEB; Joan Tarrada, President del VINSEUM que conserva la col·lecció d’art de Mn. Trens; Ricard Rafecas, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca; Miquel J. Rius, President de la Consultoria Vitivinícola Rius Rius; i Ramon Arnabat, President de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Com a testimoni d’excepció, Daniel Gil, Coordinador Tècnic de la BPEB i responsable de la catalogació, ha estat present.

Un cop completada aquesta catalogació, permetrà l’accés a la consulta mitjançant la seva integració al catàleg de la Universitat Ramon Jull, així com als catàlegs col·lectius dels quals forma part, com ara el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).