El passat 8 de juny, a la seu de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, va tenir lloc una trobada informal que va permetre posar en marxa un nou projecte editorial. Aquest projecte culminarà a la tardor d’aquest any amb la publicació d’un llibre que resseguirà la fèrtil i atzarosa trajectòria de l’Ateneu Obrer Vilafranquí, des de la seva fundació l’any 1885 fins a la seva desaparició l’any 1972, quan l’històric immoble va ser espoliat als seus legítims propietaris per la dictadura.

A la trobada hi van assistir l’autor del llibre, Gerard Ferret Colomer, juntament amb els representants d’empreses i institucions que, amb el seu suport i patrocini, contribuiran definitivament a fer realitat aquest il·lusionant projecte: Ricard Rafecas, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca; Ramon Nadal, responsable de l’editorial Andana; Miquel J. Rius, de la Consultoria Vitivinícola Rius – Rius; el Dr. Josep Ramon Pañella, Director de Serveis Mèdics del Penedès; Daniel Villarúbias, Director de l’Andu Comarcal; i Jordi Romeu, historiador Penedesencs i Arnabat, President de l’Institut d’Estudis.

La trobada va servir per valorar la importància que aquest treball tindrà en l’àmbit de la historiografia local, especialment considerant que es tracta de la primera monografia històrica sobre una de les entitats vilafranquines, que va ser molt popular en les dècades anteriors a la Guerra Civil.