Sota la coordinació del Col·lectiu VITIVIN va tenir lloc el 26.10.2023, una sessió dedicada molt especialment a la immediata aplicació del Reglament (UE) 2021/2017 que modifica les normes d’etiquetat de vins i vins aromatitzats i obliga a informar de toteses dades del producte definides en el reglament d’informacióalimentària (UE) 1169/201.

La part legislativa va anar a càrrec de l’advocada especialista Sara Rius (Rius i Rius Assesso

rs) que va oferir una detallada exposició sobre aquesta nova normativa que, a efectes pràctics, té com a principal objectiu garantir la seguretat alimentària dels consumidors i assegurar el seu dret a la informació en temes tan rellevants com el llistat d’ingredients i la declaració nutricional. Aquesta nova normativa entra en vigor el proper dia 8 de desembre de 2023.

Al llarg de la seva exposició, Sara Rius, va anar informant dels antecedents i evolució legislativa; les indicacions obligatòries en l’etiquetatge dels vins i en la seva presentació; les indicacions facultatives; les definicions d’ingredients; definicions de Valor Energètic;

Vino de mesa, ¿qué lo diferencia del resto? - Bodegas Comenge

Declaració Nutricional completa (Càlcul i toleràncies); i les opcions de l’etiquetat: etiqueta física i etiqueta digital (mitjançant codi QR). Aquesta nova normativa afecta, a més, les webs de venda online.

Donada la importància i transcendència del tema tot l’equip de professionals de Rius i Rius Assessors es posa a disposició del Sector per atendre qualsevol consulta o informació així com assessorar sobre la conveniència d’us de les diverses solucions que s’ofereixen en el mercat, segons cada cas. No dubtin en consultar-nos.