Els recent llicenciats en Enologia, Sara Navarro de Sant Sadurní i Eduard Virgili de Vilanova, han estat anunciats com a guanyadors ex-aequo de la 22a edició del Premi d’Enologia atorgat per la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb el patrocini de la Consultoria Vitivinícola Rius&Rius (R&R).

Aquest premi té com a objectiu fomentar l’estudi, l’aprofundiment, la recerca i el coneixement de les disciplines pròpies de la Facultat d’Enologia de la URV. En la convocatòria d’aquest any, van poder participar tots els alumnes del Grau d’Enologia de la URV que van finalitzar els seus estudis durant el curs 2022-2023.

La cerimònia de lliurament del premi va tenir lloc el dilluns 23 d’octubre de 2023, amb la presència del jurat presidit per Jaume Ciurana, fill del qual porta el nom del certamen, a més de Manuel Suárez, degà de la Facultat d’Enologia, Sara Rius, CEO de R&R, i enguany també amb José Luis Bonet, president de la Cambra de Comerç d’Espanya, i Rosa Blanch Salesas, vitivinicultora i presidenta de la DO Tarragona, com a membres convidats per la seva trajectòria i el seu coneixement del sector. La cerimònia va concloure amb una conferència a càrrec de José-Luis Bonet amb el títol “El sector del vi en el marc del progrés de l’economia espanyola”.

El Premi d’Enologia Jaume Ciurana representa una mostra més de l’aposta de R&R per aportar a iniciatives al voltant de la formació, la transferència de coneixement i la col·laboració amb organismes, entitats i institucions del sector vitivinícola.