La Consultoria Rius & Rius ha donat suport al Congrés Internacional de l’Enologia i el Cava, que es va

celebrar a les emblemàtiques instal·lacions del Cava Centre de Sant Sadurní (17.11.2023). El congrés, organitzat de forma conjunta per l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE), la Confraria del Cava i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), estava centrat enguany a abordar la pèrdua d’acidesa que els vins estan experimentant com a conseqüència del canvi climàtic.

En la seva edició d’enguany el Congrés, que s’ha refermat com una de les cites de referència en el món de l’enologia, va poder comptar amb la participació de reconeguts experts en cada un dels camps i va

permetre compartir les diferents solucions que actualment hi ha damunt la taula i la seva aplicabilitat. La cita va servir també per posar en valor que la personalitat del vi no és només l’expressió d’un entorn amable o hostil, sinó que també és l’expressió del caràcter, el talent i l’experiència de qui l’elabora.

El suport de Rius & Rius a aquesta cita forma part del conveni de col·laboració que la consultoria vitivinícola manté amb l’Associació Catalana d’Enòlegs. Una col·laboració que s’adscriu en el marc de les iniciatives R&R sosté amb un elevat nombre d’institucions i entitats amb la voluntat de relacionar transversalment l’entorn vitivinícola en qualsevol dels seus vessants, ja sigui històric, enològic, tècnic, econòmic, social o agrícola.