El passat dia 13 de maig, a la seu de l’Associació d’Elaboradors de Cava (AECAVA) a Sant Sadurní d’Anoia, va tenir lloc una reunió de treball entre el president i la directora de l’Associació, Joaquim Tosas i Maria del Mar Torres, respectivament, i una delegació de la Consultoria Vitivinícola Rius & Rius integrada per Miquel J. Rius (soci fundador) i Sara Rius (actual CEO de la companyia), a fi de comentar, desgranar i avaluar els punts de relació en els quals actuen en favor dels operadors del cava.

Val la pena recordar que AECAVA (antic Institut del Cava) és l’Associació d’Elaboradors de Cava, fundada el 1953 a Sant Sadurní d’Anoia. En termes econòmics representa el 80% dels cellers, la qual cosa comporta el 75% del volum de producció de cava. Lidera i representa els interessos del sector, tant en l’àmbit nacional com internacional, promovent polítiques que advoquen per la unió, la innovació, la sostenibilitat i la professionalització del sector. És, sens dubte, una de les institucions de referència en el teixit empresarial vitivinícola del nostre país.

Com a patronal del sector, AECAVA, a més de les tasques habituals en les quals ja actua, ha promogut darrerament un compromès codi ètic intern, un engrescador Pla director per al període 2023/2025 i té en fase avançada d’estudi la implantació del que serà una eina de gran utilitat: l’Observatori de l’AECAVA.

Com a corol·lari de la trobada Rius & Rius va reiterar la seva bona disposició per col·laborar en totes i cadascuna de les iniciatives esmentades, amb una especial menció a la vertebració de les 5 línies fonamentals previstes en el seu Pla director:

  1. Destacar l’impacte socioeconòmic del sector del cava.
  2. Accelerar la implementació del Pla estratègic de la DO Cava.
  3. Vetllar pel desenvolupament i la comunicació de la marca Cava.
  4. Influir en els grups d’interès i en els actors clau del sector.
  5. Reforçar la competitivitat de les empreses elaboradores de cava.

Tot reiterant, a la vegada, el compromís de R&R de continuar al servei de l’AECAVA, al de les seves diferents comissions o àrees d’actuació internes, i al de tots i cadascun dels operadors afiliats a l’Associació, amb renovada il·lusió.