Nosaltres

Rius & Rius som
una empresa
familiar

Història

La nostra experiència, la teva tranquil·litat. Tracte personalitzat des de 1960

El naixement de consultoria vitivinícola Rius Rius està estretament lligat a la figura d’en Miquel J. Rius, qui va iniciar la seva trajectòria al sector l’any 1960 al “Sindicato Provincial de la Vid, Cervezas y Bebidas-Subgrupo Panadés”. Amb el bagatge d’experiències acumulades al llarg de la seva trajectòria professional, implicant-se en múltiples projectes i comptant amb la col·laboració de destacats professionals del sector, i amb el suport de la seva muller Pilar Méndez, va constituir el seu propi projecte per a donar un servei integral i de qualitat a les empreses del sector vitivinícola. L’any 1988, el seu germà Santi es va sumar a l’assessoria , donant pas a la seva denominació actual, Rius & Rius Assessors, fins que se’n va desvincular per jubilació l’any 2019.

Rius & Rius va començar la seva activitat oferint serveis per a la legalització de cellers i caves, i per a la seva creació, modificació i/o ampliació, cobrint un ampli ventall d’aspectes al llarg de tot el procés (jurídic, gestió, enginyeria, ajuts, etc.). Posteriorment, i sempre amb la vocació de servei integral i tracte personalitzat als seus clients, la consultoria va ampliar progressivament els seus serveis en l’àmbit de la comptabilitat vitivinícola, la captació i tramitació de subvencions per al sector, la gestió de les obligacions mediambientals, seguretat alimentària, etc., juntament amb una àmplia xarxa de col·laboradors.

Rius & Rius va ser una empresa pionera en el sector, i s’ha mantingut capdavantera durant més de 60 anys, adaptant-se a les novetats reguladores, mercantils i tecnològiques. El creixement de la consultoria ha estat possible gràcies a l’equip de persones que en formen part i a una àmplia xarxa de col·laboradors i professionals especialitzats i sobretot, gràcies a la confiança de fins a tres generacions de clients, que constitueixen el nostre millor aval de present i de futur.

La progressiva professionalització, la digitalització i la sostenibilitat del sector són els principals reptes que encara la segona generació al capdavant de la consultoria vitivinícola.

Avui en dia, Rius & Rius és considerada la consultora líder del sector a Catalunya i Balears i de referència per a les regions vitivinícoles de l’estat, i presta tots els serveis que requereixen les empreses de el sector vitivinícola, cerveser, licorer, vinagrer i olier per tenir llicència per operar, per a desenvolupar la seva activitat de forma efectiva en el seu sector, al llarg de tota la cadena de valor.

Filosofia

Una consultoria de serveis integral, reconeguda per ser pionera en el mercat i per la seva solvència, fiabilitat i rigor professional.

Rius & Rius volem ser referent al món empresarial i social, líder del sector i a l’avantguarda per anticipar-se a les necessitats del client i del mercat.

Volem seguir sent una empresa compromesa amb l’equip humà que la forma, així com amb el seus clients, proveïdors i la societat general.

Rius & Rius tenim per missió assessorar i acompanyar els nostres clients al llarg de tota la cadena de valor, garantint un servei integral i de qualitat, en el compliment de les seves obligacions legals i fiscals i en el desenvolupament del seu negoci, en un marc de professionalitat, d’atenció personalitzada i d’ètica empresarial.

Els valors que van inspirar la companyia continuen sent els nostres actius diferencials: rigor professional, qualitat de servei, tracte personalitzat, innovació, millora constant, col·laboració, conciliació i compromís amb la societat.

Equip

La constant actualització i la incorporació de professionals acreditats i mitjans tècnics necessaris per atendre les demandes cada cop més especialitzades del sector vitivinícola, són criteris clau per a Rius & Rius.

En aquest sentit, a la consultoria disposem d’un equip que treballa per donar sempre, en un temps mínim i de manera coordinada, les respostes més adients a les demandes dels nostres clients.

Igualment, vehiculem i facilitem les relacions entre els clients i les administracions municipal, autonòmica, estatal i europea. Perquè Rius & Rius entenem el servei com un compromís que comença amb l’assessorament i la planificació, continua amb la col·laboració amb els responsables de les empreses i perdura fins a assolir els resultats finals desitjats.

El nostre equip està integrat per més de vint professionals de diverses disciplines, i una àmplia xarxa de col·laboradors especialitzats en sectors específics amb els quals oferim un servei integral i de qualitat.

Atenent a l’evolució de les necessitats dels nostres clients, els nostres col·laboradors inclouen experts en disciplines tan diverses com: enginyers industrials, enginyers agrònoms, enginyers forestals, químics, enòlegs, llicenciats en ciències ambientals, economistes, advocats, agents de patents i marques i de propietat intel·lectual, dissenyadors gràfics, informàtics, etc.

Compromesos amb el sector

Rius&Rius estem convençuts que, en tant que agents actius com a assessoria vitivinícola integral, cal revertir esforços en el desenvolupament i la cohesió del propi sector, a través d’iniciatives, patrocinis i col·laboracions.

D’aquesta manera, col·laborem amb un alt nombre d’institucions i entitats amb l’objectiu de relacionar transversalment l’entorn vitivinícola en qualsevol dels seus vessants, ja sigui històric, econòmic, social, agrícola, formatiu o divulgatiu.

Som socis fundadors d’institucions com el Clúster Vitivinícola Català (INNOVI), la Plataforma Tecnológica del Vino (PTVino), la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), i col·laborem estretament amb l’Associació Catalana d’Enòlegs, els diversos Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen, l’Associació Vinícola Catalana, l’Associació de Petits Cellers de Mallorca, entre d’altres.

A més del catàleg propi de cursos, seminaris, conferències i tallers sobre gestió vitivinícola, vam crear l’any 2000 el prestigiós Premi d’Enologia “Jaume Ciurana”, convocat per la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i patrocinat any rere any per la nostra consultoria.

Així mateix, col·laborem en la publicació de llibres i estudis, i en aquest marc tenim signats acords de col·laboració, entre d’altres, amb l’Institut d’Estudis Penedesencs, la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, universitats, editorials, etc.

Som membres de:

 • Federación Española del Vino (FEV)
 • INNOVI – Clúster Vitivinícola Català
 • PTVino – Plataforma Tecnológica del Vino
 • FIVIN – Fundación para la Investigación del Vino y la Nutrición
 • Cambra de l’Alt Penedès
 • FEGP – Federació Empresarial del Gran Penedès
 • SECOT – Voluntariat Sènior d’Assessorament Empresarial

Donem suport a:

 • Universitat Rovira i Virgili (URV) – Facultat d’Enologia
 • Associació Catalana d’Enòlegs (ACE)
 • VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya
 • Institut d’Estudis Penedesencs