Els dies 8 i 9 de maig, el sector vitivinícola es va reunir a Tarragona per a l’assemblea anual de la Plataforma Tecnològica del Vi (PTVino), destinada a impulsar la investigació, el desenvolupament i la innovació en el vi.

El primer dia es va dedicar a visitar la Comarca del Priorat, amb l’assistència de Família Torres, la DOQ Priorat i la DO Montsant.

El dia 9, a l’Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili, es va celebrar la XI Assemblea General de Socis de la PTVino, inaugurada per la Directora de l’INCAVI, Alba Balcells. Durant l’assemblea, els socis van aprovar per unanimitat el tancament econòmic del 2022 i van donar llum verda al pla de treball i pressupost per al 2023.

Un dels aspectes destacats va ser el relleu presidencial a la Junta Directiva, amb Mireia Torre, la presidenta sortint, fent un balanç dels seus més de 5 anys al càrrec. Carlos Moro, de Bodegas Matarromera, va assumir el càrrec de president i va clausurar la Trobada Anual 2023, agraint a tots els membres, la Junta Directiva i les entitats col·laboradores.

Miquel J. Rius, soci fundador de la PTVino, va estar present a l’assemblea i va mostrar el seu suport al nou president.