L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va commemorar el 9 de Maig, Dia d’Europa, amb una taula rodona titulada “Europa, una xarxa d’oportunitats”. L’acte va tenir lloc a l’auditori de VINSEUM, amb Xell Montserrat, regidora de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Vilafranca, actuant com a moderadora.

A la taula rodona van participar Viviane Coursières, delegada nacional d’Iter Vitis, una associació francesa dedicada a la promoció del patrimoni vitivinícola europeu; Albert Mas Baron, catedràtic emèrit de la Universitat Rovira i Virgili i membre cofundador de la xarxa Oenoviti Internacional, que facilita la mobilitat i l’intercanvi entre investigadors i professors; i Josep Maria Galf, prebost adjunt a la Direcció General de la UPF Barcelona School of Management, i exdelegat del Govern a França.

L’objectiu de la taula rodona era celebrar el Dia d’Europa destacant la participació en xarxes europees i internacionals, compartint experiències, reptes i oportunitats. S’hi van convidar dos referents que van exposar els seus exemples de xarxes internacionals, les quals poden oferir oportunitats per a Vilafranca, el Penedès i Catalunya.

Aquest acte va propiciar el retrobament de dos vells amics, el Dr. Albert Mas i Miquel J. Rius, artífexs de la creació del Premi d’Enologia “Jaume Ciurana”, que des de l’any 2000 és convocat per la Facultat d’Enologia de la URV i patrocinat per R&R.