Sumar sinergies per a les activitats formatives, promoure l’excel·lència i potenciar la transferència de coneixements són els objectius més destacats del conveni de col·laboració signat entre la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Rius&Rius Assessors. Aquest conveni fa possible una nova convocatòria del Premi d’Enologia “Jaume Ciurana”, que la Facultat d’Enologia de la URV convoca des de fa dues dècades amb el patrocini de Rius&Rius. Això es va destacar durant l’acte presencial de ratificació del conveni, celebrat el passat 29 de setembre a l’edifici del rectorat de la Rovira i Virgili. Durant aquest acte, Josep Pallarès i Marzal, rector de la URV, i Sara Rius, directora general de Rius&Rius Assessors, van ratificar el conveni que uneix ambdues entitats des de l’any 2000. L’acte també va comptar amb la presència i el testimoni del degà de la Facultat d’Enologia, el Dr. Manuel Suárez, i el president del Grup R&R, Miquel J. Rius.

D’altra banda, R&R continuarà oferint assistència i assessorament als estudiants en pràctiques vitivinícoles a la finca experimental “Celler Mas dels Frares” de la URV. Aquestes pràctiques inclouen diverses lliçons magistrals a càrrec de l’equip professional de R&R en àmbits com la legislació, l’agricultura i els impostos especials. Aquestes sessions proporcionen als alumnes coneixements específics sobre la gestió de registres, documents de cellers i caves, entre altres qüestions administratives.

El rector de la URV, Josep Pallarès Marzal, va remarcar que la col·laboració de Rius&Rius Assessors “és una de les més longeves dins de la universitat, posant de manifest la implicació i la generositat d’aquesta consultoria cap als nostres alumnes d’Enologia”. D’altra banda, Sara Rius, directora general de Rius&Rius Assessors, va ratificar que “des de sempre, la visió empresarial de R&R ha volgut revertir, a mode de mecenatge, en activitats en pro del sector que ens semblen justes i necessàries”. “Per a nosaltres”, va afegir, “el manteniment d’un conveni com el que avui ens ocupa s’adscriu en el marc d’activitats conjuntes que la nostra consultoria manté amb un elevat nombre d’institucions i entitats, amb l’objectiu de relacionar transversalment l’entorn vitivinícola en qualsevol dels seus vessants, ja sigui històric, econòmic, social, pedagògic o agrícola”.